Recommendation Letter – Pismo preporuke

Pismo preporuke se često traži u apliciranju na posao. Neki ga zovu i Reference Letter. Ukoliko vam treba pismo preporuke za studije pročitajte na kakonamaster.com, a za Service Letter kod nas na sajtu.recommendation letter - pismo preporuke - kako na posao

ZAŠTO JE PREPORUKA BITNA?

Ovo je deo aplikacije gde najviše možete da se istaknete, a prilično bezbolno. Uglavnom komisije traže po dve preporuke, ali ponekad možete da pošaljete i više. Preporuke služe da potvrde činjenice koje ste naveli u cv-iju i vaše osobine koje ste naveli u motivacionom pismu. Takođe, mogu i da pokažu i v aš socijalni kapital, koga sve znate, ko stoji iza vas, gde ste sve radili itd.

KAKO PREPORUKA TREBA DA IZGLEDA?

Uverljivo. Potrudite se da Vam preporuku daju na memorandumu firme. Ako šaljete poštom onda pečat (ako ima) i rukom potpisana, a ako se šaljem mejlom onda sve to isto, skenirana, pa sačuvana u pdfu.

ŠTA TREBA DA PIŠE U PREPORUCI?

Obratite pažnju na nivo engleskog vašeg poslodavca ili referenta – pomozite mu ako mu je znanje stranog jezika slabije. Ukoliko je na srpskom, i to lektorišite. Važno je kako piše, na samo šta piše. Što se teksta tiče, u njemu treba da se nađu istaknute vaše vrline i kvaliteti, kao i veštine, a najviše one koje traži potencijalni poslodavac. Tu stoji akcenat, kako bi vas komisija odmah prepoznala kao idealnog kandidata.

TRIPUT PROVERITE ŠTA PIŠE

Ukoliko ste bliski sa onim koji vam daje preporuku, više puta ispregledajte jezik, gramatiku, činjenice. Preporuka ne vredi ako je nepismena ili nejasna. Može samo da vam škodi.

Ana Marija Popović

Pratite je na tviteru


Ukoliko imate dodatna pitanja ili vam je potrebna pomoć oko aplikacionog procesa kontaktirajte nas

Advertisements

Categories: Apliciranje, Recommendation LetterTags: , , ,

Admin

www.kakonaposao.com

mesto za komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s