KAKO KREATIVNOST VODI DO POSLA – Intrevju sa Taya leptir mašne

Taya je novi i jedinsveni brend leptir mašni, koji sa ponosom nosi etiketu “Made in Serbia”.

Vizija ove modne sage usmerena je na ljude koji žive za detalje, a prevashodno žele da se razlikuju u smeru prefinjenog stila. Svako godišnje doba donosi novu kolekciju koja prati svetske trendove. Njihov moto je : Osmeh na licu, diskretna tašna i Taya leptir mašna…

Kakonaposao_Taya_Bowties
Taya Bowties_Intervju za Kako na posao

 

 Recite nam nešto o sebi? Kako ste se upoznali?Naše prijateljstvo počinje još u osnovnoj školi, gde smo se i upoznale.Traje već punih 19 godina a punoletstvo smo obeležile prošle godine pokretanjem ovog biznisa.

 

Šta ste studirali, da li ste bili aktivni tokom studija i koliko Vam je to pomoglo u karijeri?

Aleksandra Kalai –apsolvent Pravnog fakulteta u Novom Sadu; Aleksandra Bekonja – Diplomirani ekonomista Univerziteta u Novom Sadu; Tatjana Verebeš – Apsolvent Pravnog fakulteta u Novom Sadu

S obzirom da ni jednoj od nas ovaj posao nije struka,znanje koje smo stekle na fakultetima smo uspele da iskoristimo samo u nekim segmentima poslovanja. Većinu stvari smo učile tokom rada I kroz različite situacije koje su nam predstavljale izazov.

Kako ste započele ovaj  posao i došle na ideju da pravite leptir mašne? Po čemu se on razlikuje od vaših prethodnih poslova?

Po povratku sa studija želele smo da svoje slobodno vreme upotpunimo na koristan način.Tražile smo leptir mašnu kao poklon.Ponuda nije bila odgovarajuća pa dolazimo na ideju da same kreiramo ovaj modni detalj. Nakon plasiranja putem društvenih mreža prvi modeli su se veoma brzo rasprodali što nam je bila dodatna motivacija da nastavimo dalje.

Ono što ovaj posao čini drugačijim jeste to što ga samostalno iniciramo I što predstavlja produkt našeg rada.

Možete li nam reći koji su to izazovi sa kojima se žene preduzetnice susreću u Srbiji?

Pre svega najveći izazov jeste doneti odluku da se kao žena upustite u preduzetničke vode.

zenska-leptir-masna
Taya Bowties_Intervju za Kako na posao

Opišite kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Ono što je zanimljivo u vezi sa našim poslom, jeste upravo činjenica da je svaki radni dan drugačiji.U zavisnosti od obima posla pravimo plan za naredni radni dan,koji uglavnom nije isti.Ponekad radno vreme provodimo u radionici a česte su i situacije kada posao zahteva aktivnosti van našeg radnog mesta.

 

S obzirom da do sada niste imali iskustva u ovoj oblasti, koliko vremena vam je trebalo da naučite da šijete i postavite biznis?

Sam proces učenja šivenja trajao je oko mesec dana, toliko nam je bilo dovoljno da plasiramo svoje prve modele ali svakako da učenje nikad ne prestaje. To je proces koji kontinuirano traje i neophodne je stalno usavršavanje I učenje.  Tek nakon godinu dana možemo da kažemo da naš proizvod izgleda kompletno u svakom pogledu.

Koji su najveći izazovi sa kojima ste se suočili tokom karijere?

Ispitivanje sopstvenih mogućnosti je za nas predstavljalo najveći izazov. Krenule smo ovaj posao sa 24 godine i možemo slobodno reći da smo bile dosta neupućene ali spremne da svaku prepreku savladamo. Svaka nova ideja I težnja višim ciljevima takođe su izazovi sa kojima se svakodnevno susrećemo.

 

Šta biste savetovali mladima koji su na početku svoje poslovne karijere?

Ono što savetujemo mladima jeste da ne postoji pravi trenutak, jer se on dešava upravo sada. Kojim god poslom da krenete da se bavite,nailazićete na  veliki broj problema I prepreka ali istrajnost I upornost jesu jedna od ključnih stvari za uspeh.Koliko god vaša ideja delovala drugima besmisleno I neostavarivo, bitno je da verujete u ono što radite.

Taya Bowties_Intervju za Kako na posao


Koji su planovi vaše kompanije u naredom periodu?

Jedan od ciljeva za budućnost jeste da plasiramo naš proizvod na inostrano tržiste.

 

Categories: PosloviTags: ,

Admin

www.kakonaposao.com

mesto za komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s